Foto: DELFI Aculiecinieks

Likvidējot otrā nogruvuma sekas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsējs guvis atslēgas kaula traumu, kas ietekmējusi viņa dalību dažādās sporta sacensībās.

Cietušais ugunsdzēsējs Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā liecināja, ka izsaukts uz Zolitūdes traģēdijas glābšanas darbiem. Viņš notikuma vietā ieradies pēc jumta otrā nogruvuma un devies iekšā ēkā.

Sabrukušajā ēkā viņš centies pārgriezt metāla striķi, lai atbrīvotu betona konstrukcijas. Pārgriešanas brīdī metāla striķis trāpījis viņam pa atslēgas kaulu. Vēlāk atklājies, ka kauls ir plīsis. Pēc traumas ugunsdzēsējs aizsūtīts pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, taču no ārstu palīdzības attiecies, lai turpinātu glābšanas darbus

Pēc pāris stundām, kas pavadītas strādājot, ugunsdzēsējs konstatējis, ka kļūst aizvien grūtāk pakustināt roku, tāpēc atkārtoti nosūtīts pie mediķiem. Atklājies, ka glābējam ir kaula plīsums un saišu pārrāvums.

Cietušais ugunsdzēsējs sacīja, ka joprojām strādā VUGD un gūtā trauma neliedz viņam pildīt dienesta pienākumus, taču kopš tās viņš vairs nevar nodarboties ar atsevišķiem sporta veidiem. Invaliditāte viņam neesot piešķirta.

Glābējs tiesā pieteicis 10 000 eiro morālā kaitējuma kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!