Foto: DELFI Aculiecinieks
Tā sauktajā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā tiesā otrdien liecināja liecinieki, kas uz sēdi tika atvesti piespiedu kārtā. Kāda cietusī no brūkošā jumta paglābusies, palienot zem kases, no kurienes viņu vēlāk atbrīvojuši veikala apsargi.

Uz tiesas sēdi bija ieradies arī liecinieks Pāvels Kirilovs, kurš traģēdijas brīdī atradies pie veikala. Neilgi pirms jumta pirmā nogruvuma veikalā iegājusi Kirilova paziņa, aptuveni pēc divām vai trim minūtēm jumts nobrucis.

Liecinieks kopā ar citu savu paziņu ieskrējuši iekšā, kur palīdzējuši no sabrukušajām telpām izkļūt kādai sievietei, bet tā kā ilgi uzturēties veikalā nebija iespējams putekļu dēļ, viņš izgājis ārā.

Viņa paziņa, kas neilgi pirms nogruvuma iegājusi veikalā, traģēdijā gāja bojā.

Tiesā liecināja arī cietusī Svetlana Veidemane, kas kriminālprocesā ir pieteikusi kaitējuma kompensāciju, taču neatminējās precīzu summu, tomēr uztur to pilnā apmērā. No "Ziedot.lv" sieviete iepriekš saņēmusi 500 latus.

Viņa iegājusi veikalā 40 minūtes pirms traģēdijas. Sākotnēji bijusi bankā, bet pēc tam iegājusi "Maxima" zālē. Sieviete jumta sagruvuma laikā stāvējusi rindā pie veikala informācijas centra. Redzot, ka jumts grūst, viņa palīdusi zem pirmās kases. Viņai virsū kritis jumta apmetums.

"Es telefonā kliedzu, ka mirstu, jo man trāpīja kaut kas smags un es vairs nevarēju paelpot," atminējās sieviete. Visu laiku viņa runājusi pa telefonu ar draudzeni, sievietei bijusi panika. Viss apklusis, bet bija dzirdams, ka kaut kur līst ūdens.

Pēc tam viņa dzirdējusi apsargu klaigas, lai noskaidrotu, vai kāds ir dzīvs. Sievietei bijis bail, ka no kliedzieniem atkārtoti notiks nogruvums. Pati viņa nevarēja pacelt betona blokus, kas bija uzkrituši viņai virsū. Pēc brīža sievieti apsargiem tomēr izdevies sievieti atbrīvot no betona blokiem un izvilkt ārā.

Visur bijis ūdens un putekļi, un betona bloki no jumta. Uz grīdas vāļājušies arī vadi un viņai bijis bail, ka izrautie vadi savienojumā ar ūdeni varētu radīt strāvas triecienus. Sieviete guvusi traumas un šoku.

Pirms nogruvuma veikalā bijis daudz cilvēku, pie kasēm bijušas garas rindas, atminējās sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!