Foto: PantherMedia/Scanpix
Telekompānijas "TV3" raidījuma "Bez tabu" žurnālistam, veicot eksperimentu, izdevies pieķert pedofilu, kurš meklējis zēnus seksam.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162.1 panta 2.daļas - par mazgadīgā pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās.

Kā informēja "TV3" pārstāve Marta Zandersone, minētais žurnālistikas eksperiments tika veikts, pamatojoties uz interneta vidē atrastu sludinājumu, ka tiek meklēti 12 līdz 18 gadus veci zēni seksam. Sludinājuma autors bija norādījis, ka viņš ir puisis, kuram patīk "grupņiks" un ir vieta, kur to darīt.

"Bez tabu" žurnālists ar sludinājumā norādītā tālruņa numura lietotāju sāka trīs dienu ilgu īsziņu saraksti, kas vainagojās ar norunātu tikšanos. Par "ēsmu" iespējamam pedofilam uzdevās kāds topošais aktieris. Pēc saziņas ar aizdomīgo vīrieti, kurš atnāca uz tikšanos, tika secināts, ka viņš fantazē par netiklām izdarībām un seksu ar maziem zēniem, kuri ietērpti meiteņu drēbēs.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un liecības sniedzis arī žurnālists, kurš jau esot saņēmis draudus par savu veikto eksperimentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!