Foto: DELFI Aculiecinieks

Žurnālists Andrejs Hramcovs figurē Drošības policijas (DP) kriminālprocesā, kurš sākts par masu nekārtību organizēšanu 9.maijā, lai diskreditētu Latviju pasaulē.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa portālam "Delfi" pastāstīja, ka pirms 9.maija pasākumiem DP saņēma informāciju par personām, kuras mēģinās rīkot provokācijas, piesaistot arī ārvalstu medijus, tā cenšoties starptautiski diskreditēt Latvijas valsti. DP sāka kriminālprocesu.

Izmeklēšanā DP identificēja un nopratināja personas, kurām būtu bijis jāiesaistās šajās masu nekārtībās, pastāstīja Apse-Krūmiņa.

Viņa gan neprecizēja, vai žurnālists ir tieši organizators vai arī persona, kurai bija jāpiedalās valsti diskreditējošos pasākumos.

Hramcovam lietā ir noteikts statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.
Kriminālprocess sāks par tādu masu nekārtību organizēšanu, kuras saistītas ar grautiņiem, postījumiem, dedzināšanu, mantas iznīcināšanu vai ar vardarbību pret personu, vai ar pretošanos varas pārstāvjiem, vai par aktīvu piedalīšanos tajās. 

Likums par šādu noziegumu paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Jau vēstīts, ka 9.maija pasākumi šogad Uzvaras parkā noritēja salīdzinoši mierīgi. Policija aizturēja 50 cilvēkus, galvenokārt par alkohola lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!