Aizvadītajā naktī, kad daudzviet Latvijā plaši tika svinēti Zvejnieksvētki, tika aizturēti vairāk nekā 70 iereibuši autovadītāji, pastāstīja Valsts policijas Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš.
Piejūras zonā aizturēti 25 iereibuši autovadītāji, no tiem 12 - Rīgas apkārtnē.

"Nevarētu teikt, ka nakts pavadīta mierīgi. Vairāki iereibuši autovadītāji izraisīja ceļu satiksmes negadījumus. Personīgi man pašam izdevās sasniegt "antirekordu" - atceļā no Kolkas aizturēju autovadītāju, kura asinīs bija 4,56 promiles alkohola," sacīja Zivtiņš.

Kā ziņots, Ceļu policija vakar strādāja pastiprinātā režīmā. Katra rajona policija, tostarp arī Rīgas Galvenā policijas pārvalde, bija izstrādājusi speciālu darba plānu šai nedēļas nogalei. Policija apzināja visas tās vietas, kur notiks dažādi pasākumi, kā arī šo pasākumu norises laikus.

Šajās vietās bija daudz policijas patruļu automašīnu, kas pastiprināti pārbaudīja, vai svētku svinētāji pie stūres nebrauc dzērumā vai narkotisko vielu reibumā. Rīgas policijas darbinieki tika piesaistīti patrulēšanas darbam arī ārpus galvaspilsētas robežām.

Jau vēstīts, ka šogad dienu pirms svētkiem un divās Līgo svētku dienās Valsts policijas darbinieki visā Latvijā aizturējuši 253 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!