Ēdamās nezāles:
Katrīnas Spulenieces-Aišpures zaļā kulinārija
Dzīvesstila pieredzes apmaiņas projekta "Es daru tā!" vadītāja aktrise un kostīmu māksliniece Madara Botmane viesojas pie kuldīdznieces Katrīnas Spulenieces-Aišpures, kuras īpašā lieta ir nezāļu ēšana.
"Man ļoti patīk kaut ko audzēt un dzīvot zaļumos, bet darba laiku es pavadu skolā – tehnikumā – un arī strādāju ar cilvēkiem, iesakot viņiem, kā veselīgāk ēst," ar sevi iepazīstina Katrīna.

Katrīnas īpašā lieta ir... nezāļu ēšana. "Mans princips ir tāds – ja kaut kas aug tev netālu rokas stiepiena attālumā, tad tas nevis varbūt, bet droši vien ir tev derīgs. Tu vari to izmantot!" atklāj zaļā dzīvesveida piekritēja un uztura speciāliste.

Kādas nezāles Katrīna liek uz sava pusdienu galda? Āboliņu, gārsu, madaras, pelašķi, pienenes, ķirbja ziedus, burkāna lakstus, pīlādžus, nātres, biešu lakstus. Ko ar šīm nezālēm var darīt? Likt salātos, pārvērst smūtijos vai taisīt pesto.

"Vispār nezāles un zāle satur hlorofilu, zaļo krāsu – tas ir tas, kas mums ir ļoti vajadzīgs, un ne vienmēr mēs to pietiekami apēdam," skaidro Katrīna.

Iepazīstieties ar video stāstu varoņu noderīgajiem ieteikumiem! Tie noteikti noderēs arī jums, lai draudzīgi sadzīvotu ar apkārtējo vidi.