Pašgatavots elektriskais vellapēds: Kristapa Sietiņa eksperiments
Dzīvesstila pieredzes apmaiņas projekta "Es daru tā!" vadītāja aktrise un kostīmu māksliniece Madara Botmane viesojas pie Kristapa Sietiņa, kura īpašā lieta ir viņa pašgatavotais elektriskais velosipēds.
"Es nodarbojos ar foto, dizainu un rāmēju māklsu. Mans darbs ir telpās, tāpēc man ir svarīgi dzīvot zaļi, atrasties ārpus telpas, ceļot, vērot dabu un izbaudīt šo dzīvi," sevi raksturo stāsta galvenais varonis.

Kristaps ikdienā pārvietotas ar pašgatavotu elektrisko velosipēdu, kuru darbina baterijas no veciem klēpjdatoriem, kas vairs nepilda savu funkciju.

"Tur ir desmit akumulatoriņi paralēli, desmit – virknē. Kopā tas veido 36 voltus, apmēram 16 ampērstundas. Ar tādu kapacitāti nobraukt var apmēram 50 kilometrus, neizjūtot nekādu palēninājumu," par savu elektrisko velosipēdu stāsta Kristaps, piebilstot, ka, nedaudz pieminot pedāļus un mazāk spiežot gāzi, esot iespējams "izspiest" pat 70 kilometrus.

Ikdienā stāsta varonis ne tikai šķiro atkritumus, bet arī pārskata, kas no izmestā varētu noderēt viņa mazdārziņā. Tāpat arī Kristaps daudz pārvietojas ar kājām.