Pērc un pārdod droši: portāls, kas veicina mantu apriti
Dzīvesstila pieredzes apmaiņas projekta "Es daru tā!" vadītāja aktrise un kostīmu māksliniece Madara Botmane viesojas pie Zanes Saukas, kuras īpašā lieta ir mantu aprites veicināšana.
Zane Sauka ir trīs bērnu mamma, kuru dzīvē iedvesmo divas lietas – daba un cilvēku savstarpējās attiecības. Viņas īpašā lieta šobrīd ir portāls "ExMy", kas radīts, lai cilvēkiem tīmeklī būtu vieta, kur ērti un droši pārdot tālāk mantas, kas pašiem vairs nav vajadzīgas.

Tie, kuriem ir pieredze ar mantu pārdošanu sludinājumu portālos, noteikti piekritīs, ka lietu andelēšanas un iegādāšanās process virtuālajā vidē reizēm mēdz būt piņķerīgs. Turklāt bieži arī nākas dzirdēt gadījumus par negodprātīgiem cilvēkiem, kuri nav samaksājuši par pirkumu vai nosūtījuši bojātas lietas. Portāls "ExMy" veidots tā, lai pēc iespējas atvieglotu mantu apmaiņas procesu. Uz citu līdzīgu tīmekļa vietņu fona tas izceļas ar sistēmu, kā notiek norēķināšanās.

Kā sižetā skaidro Zane, norēķinu sistēma portālā ir izveidota tā, ka nauda, kura iemaksāta par pirkumu, pārdevēja kontā nonāk tikai tajā brīdī, kad pircējs apstiprinājis, ka preci ir saņēmis un tā atbilst norādītajam aprakstam. Tāpat arī šeit iespējama kaulēšanās.

Iepazīstieties ar video stāstu varoņu noderīgajiem ieteikumiem! Tie noteikti noderēs arī jums, lai draudzīgi sadzīvotu ar apkārtējo vidi.