Velosipēds kā mākslas darbs: kā top ērmriteņi?
Dzīvesstila pieredzes apmaiņas projekta "Es daru tā!" vadītāja aktrise un kostīmu māksliniece Madara Botmane viesojas pie Gata Kreicberga, kura īpašā lieta ir ērmriteņi.
Gatis Kreicbergs jau četrus gadus dzīvo laukos, kur būvē velosipēdus. Šai nodarbei stāsta galvenais varonis pievērsies pirms 15 gadiem, kad sāka apgūt metināšanas prasmes. Ērmriteņu darināšana viņam vairs nav tikai hobijs, bet jau kļuvusi par dzīvesveidu.

"Velosipēds ir kā mākslas darbs," saka Gatis. Lai gan ērmriteņi varētu šķist smieklīgi un uzjautrinoši, daudzi no tiem patiesībā pilda ļoti praktiskas funkcijas. Velo entuziasts par savu īpašo lietu sauc pedāļus un kinētisko kustību, un viņam patīk radīt transportlīdzekļus, kas ļauj cilvēkiem pārvietoties, neizmantojot degvielu vai elektrību.

Taujāts, kurš ir viņa mīļākais velosipēds, Gatis uzsver, ka tāda neesot. Ikviens no viņa veidotajiem riteņiem ir īpašs, bet pašam par interesantāko rotaļlietu uz brīdi kļūst jaunākais darinājums.

Iepazīstieties ar video stāstu varoņu noderīgajiem ieteikumiem! Tie noteikti noderēs arī jums, lai draudzīgi sadzīvotu ar apkārtējo vidi.