Foto: Publicitātes foto
Ik gadu 9. maijā visas Eiropas Savienības dalībvalstis svin Eiropas dienu jeb Eiropas dzimšanas dienu, un arī šis gads nav izņēmums. Tiesa, šogad eiropiešu kopības sajūta tiks piedzīvota citādā formātā – iedvesmojošā raidījumā "Eiropas trubadūri", kas viesosies septiņās Latvijas pilsētās un tiksies ar cilvēkiem, kuri ar savu darbu, vērtībām, mērķiem un sapņiem iedvesmo, atbalsta vietējos iedzīvotājus, nes sava novada un Latvijas vārdu Eiropā.

Ceturtajā sērijā raidījuma vadītāji Ance Strazda un Klāvs Mellis piestāj augstākajā pilsētā Latvijā – Alūksnē, kur viesojas pie veterinārārsta Alda Drikāna. Izmantojot Eiropas Savienības piedāvātās iespējas, viņš ir kļuvis par "lauku vetārstu ar 21. gadsimta elpu" – ja studiju laikā viņam ne sapņos nerādījās, ka kādreiz viņa rīcībā varētu būt ultrasonogrāfs koferī un specializēts automobilis ar ledusskapi medikamentiem, tad šobrīd tā ir viņa ikdiena.

Lauku reģionos šāda mobilā veterinārā stacija ir ļoti nepieciešama, jo pārsvarā Alda ikdienu veido izsaukumi uz lauku saimniecībām. Ir dienas, kad jāpaspēj aizbraukt pat uz 10 saimniecībām, taču gadās arī dienas, kad izsaukumu nav vispār. Aldim jau ir izveidojies savu "regulāro klientu loks" – ir saimniecības, uz kurām viņš dodas katru nedēļu.

Alda specializācijas sfēras ir reprodukcija, ganāmpulka veselība un terapija, kā arī ir ķirurģija, un Ance un Klāvs kopā ar Aldi veiks arī praktiskos darbus – govju sinhronizēšanu ar progesterona implantiem, kas svarīga meklēšanās procesā, lai varētu noteikt īsto apsēklošanas laiku.

Savukārt raidījuma izskaņā ar muzikālu sveicienu Eiropas dzimšanas dienā un – kā izrādās – arī Eiropas dzelzceļa gadā priecēs grupa "Otra puse" kopā ar dziedātāju Antru Stafecku.

Visas Eiropas dienas aktivitātes ikviens aicināts iemūžināt, sociālajos tīklos pievienojot tēmturi #ESamkopā. Vairāk par Eiropas trubadūru ceļojumu var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!