Foto: Publicitātes foto
Ik gadu 9. maijā visas Eiropas Savienības dalībvalstis svin Eiropas dienu jeb Eiropas dzimšanas dienu, un arī šis gads nav izņēmums. Tiesa, šogad eiropiešu kopības sajūta tiks piedzīvota citādā formātā – iedvesmojošā raidījumā "Eiropas trubadūri", kas viesosies septiņās Latvijas pilsētās un tiksies ar cilvēkiem, kuri ar savu darbu, vērtībām, mērķiem un sapņiem iedvesmo, atbalsta vietējos iedzīvotājus, nes sava novada un Latvijas vārdu Eiropā.

Piektajā sērijā raidījuma vadītāji Ance Strazda un Klāvs Mellis viesojas Limbažos pie brīvprātīgā darba entuziastes Ineses Vaivares, kura rūpējas par brīvprātīgo kustību un atbalsta sniegšanu gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs. Viņas pārliecība – svarīga ir personība, nevis ģeogrāfiskais novietojums, tāpēc kalnus gāzt var gan plašajā pasaulē un Eiropā, gan mazpilsētā.

"Tas, ko es daru starptautiski, ir tas pats, ko es daru Limbažos un arī Latvijā. Mēs mēģinām padarīt pasauli labāku cilvēkiem – katra iedzīvotāja, lai viņš būtu pamanīts un viņam būtu vieta šajā pasaulē. Bieži vien ir tā, ka kaut kādas lielās korporācijas nosaka, ko mums izvēlēties un kā mums dzīvot, tāpēc ir svarīgi, lai cilvēkam pašam vienmēr arī būtu izvēle," atklāj Inese, kura sevi uzskata gan par Eiropas, gan par pasaules pilsoni.

"Strādājot globāli, es nesu ne tikai Latvijas vārdu, bet arī Eiropas vārdu. Eiropa ir arī ļoti dažādi vērtēta pasaule. Ieguvums kaut vai tīri praktiski – es varu piedalīties jebkurās darba sanāksmēs jebkurā kontinentā. Citi mani kolēģi bieži vien netiek ielaisti kādā valstī. Tas, ko mēs ikdienā varbūt nenovērtējam par savu ES pasi, mums atver tik daudz durvju, kādu citiem nav," uzskata Inese.

Sveicieniem Eiropas dienā ar muzikālu veltījumu pievienojas arīdzan apvienība "Labvēlīgais tips", pastāstot, kāpēc svarīgi radīt dziesmas par mazajiem ciemiem.


Visas Eiropas dienas aktivitātes ikviens aicināts iemūžināt, sociālajos tīklos pievienojot tēmturi #Esamkopā. Vairāk par Eiropas trubadūru ceļojumu var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!