Foto: Publicitātes attēli
Ik gadu 9. maijā visas Eiropas Savienības dalībvalstis svin Eiropas dienu jeb Eiropas dzimšanas dienu, un arī šis gads nav izņēmums. Tiesa, šogad eiropiešu kopības sajūta tiks piedzīvota citādā formātā – iedvesmojošā raidījumā "Eiropas trubadūri", kas viesosies septiņās Latvijas pilsētās un tiksies ar cilvēkiem, kuri ar savu darbu, vērtībām, mērķiem un sapņiem iedvesmo, atbalsta vietējos iedzīvotājus, nes sava novada un Latvijas vārdu Eiropā.

Kāpēc Rēzekne tiek dēvēta par Latvijas robežsardzes galvaspilsētu? "Pirmkārt, šeit atrodas Valsts robežsardzes koledža, kura tika izvietota Rēzeknē speciāli ar domu, lai atrastos tuvāk Latvijas valsts robežai, kas ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža. Šeit tiek sagatavoti visi robežsargi, kuri pēc tam turpina darbu Valsts robežsardzes teritoriālajās pārvaldēs. Un daudzi robežsargi, kuri dien uz austrumu robežas, Rēzekni ir izvēlējušies par savu dzīvesvietu," atklāj Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta priekšnieku pulkvedis Uldis Barkāns.

Pirms 15 – 25 gadiem Latvijas robežsargi, tai skaitā, kinoloģi profesionālo kompetenci un prasmes pilnveidoja ārzemēs pie mūsu Eiropas sadarbības partneriem, bet šodien mūsu robežsargi, daloties savā dienesta pieredzē, sniedz atbalstu Eiropas un citu pasaules valstu robežsargiem, piemēram, no Moldovai, Baltkrievijai, Gruzijai.

Pirmajā sērijā raidījuma vadītāji Ance Strazda un Klāvs Mellis viesojas Latvijas robežsardzes galvaspilsētā Rēzeknē, kur tiekas ar Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta priekšnieku pulkvedi Uldi Barkānu, Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta Kinoloģijas centra vecāko inspektoru (kinologu) virsleitnantu Sergeju Gailumu, Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Krivandas robežapsardzības nodaļas inspektori (kinoloģi) kaprāli Danielu Vuli un Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Krivandas robežapsardzības nodaļas inspektori (kinoloģi) kaprāli Karīnu Jaudzemu.


Visas Eiropas dienas aktivitātes ikviens aicināts iemūžināt, sociālajos tīklos pievienojot tēmturi #ESamkopā. Vairāk par Eiropas trubadūru ceļojumu var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!