Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdien naktī Daugavpils novada, Naujenes pagastā, netālu no dzelzceļa stacijas "Krauja" no sliedēm nogāja un apgāzās 16 kravas vilciena cisternas. Rezultātā no pāris vagoniem noplūdušas videi bīstamas vielas, portālu ""Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Valsts policijas sniegtā informācija liecina, ka negadījums noticis ap pulksten 22:40 dzelzceļa posmā Daugavpils-Krāslava 401.kilometrā.

Izsaukumu par Daugavpils novadā notikušo negadījumu viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas VUGD saņēmis svētdien plkst.23:15. Avārijas rezultātā no trijām cisternām noplūdušas vielas - eļļveidīgs šķidrums no divām cisternām, bet atšķaidītājs no vienas cisternas, kam avārijas rezultātā radās plaisas.

Policija informēja, ka no sliedēm nogāja 16 minerālsmērvielu kravas cisternas, un no 14 cisternām notikusi noplūde, no divām cisternām viela ir pilnīgi noplūdusi.

Foto: DELFI Aculiecinieks


VUGD uz notikuma vietu izsūtīja sešas autocisternas un vienu glābšanas automobili, kopā 35 amatpersonas, kā arī paziņoja par avāriju visām atbildīgajām institūcijām. Notikuma vietā jau atradās "Latvijas Dzelzceļa" speciālā tehnika.

Ierodoties notikuma vietā, VUGD pirmais uzdevums bija ierobežot vielu noplūdes izplatīšanos, izveidojot aizsargvalni. Aizsargvaļņa veidošanā iesaistījās arī "Latvijas Dzelzceļa" tehnika. Pēc nepilnām divām stundām izlijušo vielas izplatība pa zemes virsmu apturēta. Pilnībā aizsargvaļņa veidošana tika pabeigta pirms pulksten četriem no rīta. Kopējā ierobežotā platība ir 4000 kvadrātmetri.

Šobrīd VUGD īsteno ugunsdrošības pasākumus laikā, bet "Latvijas Dzelzceļa" darbinieki veic teritorijas sakopšanu un sliežu ceļu sakārtošanu. Pagaidām nav zināms, kad varētu noslēgties darbi avārijas vietā, telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

"Latvijas Dzelzceļa" pārstāve Antra Birzule portālam "Delfi" sacīja, ka kopumā negadījumā iesaistītā vilciena sastāvā bija 57 vagoni, no kuriem 16 vagoni apgāzās. No tiem divi sūtīti uz Latviju, pārējie – uz Igauniju. Pagaidām nav zināms vagonu apgāšanās iemesls.

Birzule sacīja, ka negadījuma dēļ ir pagaidām ir apturēta kravas vilcienu kustība Baltkrievijas virzienā. Iekšzemes pasažieru pārvadājumi šajā dzelzceļa posmā nenotiek, bet starptautiskos pasažieru pārvadājumus pagaidām notikušais neskar, jo tuvākajā laikā maršruti attiecīgajā virzienā nav paredzēti.

Apkārtējiem iedzīvotājiem vielu noplūde tiešu apdraudējumu nerada, piebilst VUGD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!