Foto: LETA

Trešdien plkst.13.20 Daugavpils reģionālās slimnīcas glābējsilītē tika ielikts puisītis, aģentūru LETA informēja "Baby Box" projekta pārstāve Laura Zvirbule.

Mazulis glābējsilītē ielikts tīrās drēbītēs, kopā ar pudelīti un zīmīti. Zīmītē ir atrodams bērna dzimšanas datums, dzimšanas svars - 3100 gramu, kā arī māmiņas atvadu vārdi: "Es nevaru adekvāti rūpēties par šo bērniņu un viņu mīlēt, tādēļ uzticu rūpes par bērniņu un viņa mīlēšanu citiem vecākiem."

Glābējsilītē atstātā bērna vecums ir aptuveni divas nedēļas, arī viņa svars kopš dzimšanas ir pieaudzis aptuveni par puskilogramu.

Pēc pirmreizējās apskates mazulis ir vesels. Pašlaik par notikušo tiek informēta bāriņtiesa un policija.

Ja mazulis nebūs meklēšanā, jau pēc trīs dienām viņam tiks piešķirts atradeņa statuss un puisītis būs brīvs adopcijai, kas nozīmē, ka pēc desmit dienām viņu no slimnīcas paņems jaunie vecāki. Tad viņš sešus mēnešus pavadīs pirmsadopcijas aprūpē jaunajā ģimenē, kuru laikā bioloģiskajiem vecākiem ir iespēja pieteikties bāriņtiesā, lai izskatītu jautājumu par bērna atgūšanu. Ja bioloģiskie vecāki nepiesakās, adopcijas process tiek noslēgts un bērniņš kļūst par pilntiesīgu jaunās ģimenes locekli.

Šīs ir otrais mazulis, kas ielikts glābējsilītē Daugavpilī. Kopumā glābējsilītēs atstāti 15 mazuļi - 11 Rīgā, divi Liepājā un divi Daugavpilī.

3.maijā, Rēzeknes slimnīcā tiks atklāta Latvijā piektā, bet Latgalē jau otrā glābējsilīte. Pirmā glābējsilīte tika atklāta 2009.gada septembrī Rīgā. Pašlaik Latvijā ir četras šādas vietas - arī Liepājā, Daugavpilī un Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!