Foto: DELFI Aculiecinieks

Jēkabpilī pirms pāris nedēļām, visticamāk, tīši aizdedzinātas Latvijas Sarkanā Krusta (LKS) Jēkabpils komitejas telpas, zaudējumi organizācijai nodarīti vismaz vairāku desmitu tūkstošu latu apmērā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere pastāstīja, ka 13.maija naktī saņemts izsaukums uz Rīgas ielu, kur ugunsgrēkā izdegušas divas telpas.

LKS ģenerālsekretārs Uldis Līkops apstiprināja, ka ugunsgrēks izcēlies LKS telpās un tajā izdegušas telpas, bojātas sienas un logi. Ugunsgrēka dēļ sabojāta vai sadegusi biroja tehnika un mantas – lietoti apģērbi, apavi un citas lietas. No telpām nozagta arī ziedojumu nauda, iespējams, 60 latu.

"Nopietns zaudējums. Mēs vēl pašlaik rēķinām tos zaudējumus, bet tie ir vairāki desmiti tūkstoši latu. Mēs vēl visu velkam kopā un rēķinām. Izdedzis ir ļoti nopietni," uzsvēra Līkops.

Pēc Līkopa rīcībā esošās neoficiālās informācijas, ēkā viesojušies puiši, kuri mēģinājuši zagt un, lai slēptu pēdas, LKS ēku aizdedzinājuši. Precīzāku informāciju viņš nevarot komentēt, jo notiek izmeklēšana. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē plašāku informāciju solīja sniegt vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!