Foto: DELFI
Trešdienas pirmspusdienā Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS), vairāki novada pagastu pārvalžu vadītāji, kā arī pilsētas slimnīcas valdes loceklis Andris Ķipurs (JL) veica nevis darba pienākumus, bet gan atradās medībās Līvbērzes pagasta un Kalnciema apkaimē, "Zemgales Ziņas" (ZZ) novēroja medību norises vietā. Caune šo pasākumu nosauca par darba semināru, tiesa, novada domē par to neko nezināja, apgalvojot, ka pašvaldības vadītāji ir sanāksmē Rīgā.

Pamanījis ZZ, Caune bija manāmi pārsteigts: "Kādā sakarā jūs te esat?" Uz jautājumu, ko viņš darba laikā, tērpies mednieka apģērbā ar bisi rokās, dara meža ceļa malā, viņš uzreiz nevarēja atbildēt. Novada domes priekšsēdētājs aizbildinājās, ka tobrīd ir svarīgs medību brīdis: "Esmu mastā, zvēri nāk!"

Pēc desmit minūtēm Caune jau bija gatavs nelielai sarunai. "Mums ir seminārs, kurā mēs tiekamies ar pārvaldniekiem savā novada teritorijā. Iziesim vienu mastu medības, parādām, kā tās notiek, lai viņi zinātu savos pagastos. Pēc tam ar visiem pārvaldniekiem aprunāsimies par problēmām, kuras ir mūsu novadā. Šis ir izbraukuma seminārs Kalnciema un Līvbērzes pagastu pārvalžu teritorijās." Medībās kopumā piedalījās ap 30 cilvēku.

Caune pat atklāja, ka šādus "seminārus" rīko jau desmit gadus, vēl kopš Jelgavas rajona Padomes laikiem. "Rajona Padomei tāda tradīcija bija izveidota, jūs tikai iepriekš to nefiksējāt, tagad jums uzradusies interese," sacīja Caune. Medībās piedaloties daļa pagastu pārvalžu vadītāji, arī pašvaldības nodaļu vadītāji.

Tiesa, Jelgavas novada Domes sekretāre ZZ sacīja, ka gan Caune, gan viņa vietnieks Edgars Turks ir sanāksmē Rīgā, gan atsakoties precizēt, kas tā par sanāksmi. Par medībām un semināru pārvaldniekiem viņa neko nezinot. Par pašvaldību vadītāju "izklaidēm" darba laikā pavēstīja kāda novada iedzīvotāja. Noprotams, ka lielāko daļu medību dalībnieku turp nogādājis novada pašvaldības Sporta centra mikroautobuss, ko ZZ sastapa ceļā uz Līvbērzi.

Uz jautājumu, ko šajā "seminārā" dara slimnīcas vadītājs Ķipurs, novada vadītājs sākumā atbildēja, ka "viņš te ir kā mediķis, arī kā mednieks". "Bet jūs viņu vai tad redzējāt? Viņš vispār šeit ir?" pēkšņi pajautāja Caune.

Slimnīcas galvenais ārsts ZZ teica īsi – viņam esot brīvdiena, kuru viņš varot izmantot pēc saviem ieskatiem. Ka Ķipuram trešdiena brīva, apliecināja arī slimnīcā.

Vai par nodokļu maksātāju naudu uzturētiem pašvaldību vadītājiem darba laikā ir ētiski atrasties medībās? Uz šo jautājumu Caune, turpinot rokās turēt bisi, atbildēja īsi: "Tās nav medības, tas ir seminārs." Zināt, kā notiek medības, esot viens no pārvaldnieku pienākumiem.

Minētajā "seminārā", kā novēroja ZZ, tika nošauts vismaz viens dzīvnieks – mežacūka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!