Foto: DELFI
Saimniecisku un operatīvu pienākumu veikšanai Jelgavas novada dome plāno izsludināt iepirkuma procedūru septiņu apvidus automašīnu iegādei, lai nodrošinātu novada pašvaldības policijas, pagasta pārvalžu un sociālo darbinieku iespējami profesionālāku pienākumu izpildi. Tam tikšot lūgts 110 tūkstošu latu aizņēmums Valsts kasē uz trim gadiem, informē portāls "zz.lv".

Lēmumprojektu par automašīnu iegādes iepirkuma procedūras izsludināšanu Jelgavas novada dome piektdien izskatīja komiteju sēdē un vēlāk skatīs arī domes sēdē, informē Jelgavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kaņepone.

Automašīnu iegādei pašvaldība plāno uz trim gadiem ņemt aizņēmumu Valsts kasē. Nepieciešamajai aizņēmuma summai 110 000 latu apmērā piedāvāta 1,48% likme, informē portāls.

Novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune norāda: "Izklausās jau šerpi - septiņi apvidus auto, kaut patiesībā līdz šim vairākām pagasta pārvaldēm vispār nebija automašīnu. "Izveidojot novada pašvaldības policiju kā operatīvu dienestu sabiedriskās kārtības uzturēšanai, mums ir nepieciešams nodrošināt policista nokļūšanu izsaukuma vietā. Mūsu policisti bieži vien strādā komandā ar sociālajiem darbiniekiem, kam apsekošana nereti notiek attālos ciemos," skaidro Caune.

Lokālu saimniecisku jautājumu kārtošanai pagasta pārvaldēm nevajagot ar žiguli iestigt dubļos. Tāpēc četras automašīnas esot plānotas novada pašvaldības policijas darbam, savukārt pa vienai mašīnai Svētes, Vilces un Jaunsvirlaukas pagastu pārvaldēm. "Ar to mēs, protams, nedomājam situāciju, ka transports kalpos priekšnieka statusa apliecināšanai, bet gan praktiskam darbam, to izmantojot ikvienam struktūrvienības darbiniekam, kam tas būs nepieciešams operatīvai pienākumu izpildei. Plānojam, ka divas no automašīnām varētu būt trafarētas, ar bākugunīm un operatīvo statusu. Domāju, ka mūsu policisti, sadarbojoties arī ar Valsts policijas Jelgavas iecirkņa iecirkņu inspektoriem, savu reizi varēs izpalīdzēt kopējā lietā, lai iespējami ātrākai nokļūšanai izsaukuma vietā nebūtu atrunu par tehniskām nevarēšanām," pauž Caune.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!