Foto: morgueFile
Nevalstiskā organizācija "Ogres novada Sarkanais Krusts" nolēmusi mēģināt apzināt bezpajumtniekus, kuri mitinās Ogres un Ikšķiles apkārtnes mežos, informē vietējais portāls "Ogres Fakti".

Organziācijas vadītājs Jāzeps Janiševs portālam pastāstījis par vienu šādu gadījumu, ko viņam savukārt nesen pastāstījuši Ogres kapu darbinieki. Kāds Probācijas dienesta norīkotais strādnieks saviem kolēģiem atzinies, ka kopā ar ģimeni dzīvojot teltī mežā pie tuvējā ezera, bet viņa dēls mitinoties kādā bumbu patversmē.

Tiesa, šīm ziņām sasniedzot "Ogres novada Sarkano Krustu", strādnieks kapos vairs nebija atrodams, bet viņa meklējumi norādītajās vietās izrādījušies nesekmīgi. Lai bez pajumtes palikušajiem palīdzētu, Janiševs pavadījis vairākas dienas, viņus meklējot, un aicina sniegt jebkādu noderīgu informāciju šajā sakarā, zvanot pa tālruni 29479643.

"Meži starp Ogri un Ikšķili ir pilni ar bezpajumtniekiem," portālam atzinis Ogres novada domes sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Raimonds Javoišs, gan piebilstot, ka ļoti daudz viņu bijis vasaras periodā, bet šobrīd situācija nav apzināta.

Javoišs zinājis stāstīt arī par kādu mežā mītošu 74 gadus vecu sievieti un viņas apmēram 50 gadus veco dēlu, kuru pēdējā pieraksta vieta bijuši Limbaži. Šī sieviete savā darba mūžā nostrādājusi vien septiņus gadus un daļu mūža pavadījusi cietumā. Kad bezpajumtniece nonākusi Ogres novada sociālā dienesta redzeslokā, viņai nav bijis derīgas pases. To sociālie darbinieki palīdzējuši nokārot.

Sievietei piedāvāts doties uz bezpajumtnieku patversmi, taču viņa atteikusies. Iemesls bijis visai triviāls - bezpajumtnieku patversmē nevar uzturēties alkohola reibumā, kas ir nozīmīgs šķērslis daudziem bezpajumtniekiem.

Javoišs stāsta, ka Ogres bezpajumtnieku patversmi šobrīd izmanto apmēram 13 vīrieši, bet kopumā patversmē ir vieta 18 vīriešiem un 6 sievietēm.

Tā kā meži starp Ogri un Ikšķili formāli ir galvenokārt Ikšķiles novada teritorija, par šiem un citiem bezpajumtniekiem informēts arī Ikšķiles novada sociālais dienests.

Jau vēstīts, ka pērn gada sākumā nāca klajā informācija par kādu 60 gadus vecu sievieti un viņas dēlu, kas trīs gadus dzīvojusi Ogres apkārtnes mežā no zariem un brezenta celtā teltī. Parādu dēļ sieviete tikusi izlikta no dzīvokļa, pēc tam vairākus gadus kopā ar dēlu mitusi kādā dārza mājiņā, taču tā nodegusi. Ugunsgrēkā pazaudēta arī Marijas pase, bet iztiku abi ieguvuši, vācot nodošanai pudeles un metālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!