Foto: Reuters/Scanpix

Jelgavniece Elīna Šakurova ceturtdien laidusi pasaulē trīnīšus – trīs puikas, kuri ir šogad jau otrie Latvijā piedzimušie trīnīši. Pirmie - trīs meitenītes - piedzima šā gada februāra sākumā.

Jelgavas pilsētas pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta portālam "Delfi" sacīja, ka pašvaldība ģimenei izmaksās vienreizēju pašvaldības pabalstu – 2000 latus, kā arī piedāvās izmantot palīgu no sociālā dienesta mājas soļa atvieglošanai.

Labklājības ministrijā (LM) portālam "Delfi" sacīja, ka pēc tam, kad tiks saņemti visi nepieciešamie trīnīšu piedzimšanu apliecinošie dokumenti ministrija rosinās valdībā lemt par vienreizējā 6000 latu valsts pabalsta piešķiršanu ģimenei.

Jelgavas pašvaldībā atzina, ka jelgavnieku ģimene nevēloties atklāt trīnīšu piedzimšanas vietu. Portāls "Zz.lv" vēsta, ka ģimenē šie ir pirmie bērni. Jaunie jelgavnieki nosaukti par Intaru, Robertu un Ritvaru.

Ļoti ražīgs trīnīšu dzimšanā bija pagājušais gads - trīnīši piedzima kopumā piecās ģimenēs Latvijā. Trīnīšiem bagāts bija arī 2005.gads - trīnīši sagaidīti četrās ģimenēs, bet 2008.gadā - trijās. Citus pēdējos gadus trīnīši piedzimuši vienā-divās ģimenēs, informē LM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!