Foto: DELFI

"Šis, nenoliedzami, ir emocionāli smags brīdis. Uzņēmums turpina strādāt," tā pašreizējo situāciju "Delfi" komentē "Gros Auto Grupa". Uzņēmuma vienīgo īpašnieku Gunvaldi Groskopu 4. decembrī atrada mirušu – ar šautu brūci. Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka, iespējams, izdarīta pašnāvība.

"Gros Auto" ir 100% vietējā kapitāla uzņēmums, kas Latvijas tirgū darbojas jau vairāk nekā 25 gadus un ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem spēlētājiem auto rezerves daļu tirdzniecībā un auto servisa pakalpojumu sniegšanā Latvijā. Sīkākus skaidrojumus, kā nedēļu pēc īpašnieka nāves norit darbs uzņēmumā un kāds ir tā nākotnes redzējums, "Gros Auto" nesniedz.

""Gros Auto" spēja norēķināties ar bankām, bet palika parādā valstij, jo nespēja cīnīties ar milzīgo ēnu ekonomiku nozarē," uzskata Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs. Kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta informācija, uzņēmumam ir gandrīz 1,7 miljonus eiro liels nodokļu parāds valstij.

 "Delfi" skaidro, kā uzņēmuma īpašnieka nāve ietekmē tā pastāvēšanu, ko šāda situācija nozīmē darbiniekiem un kādi ir iespējamie uzņēmuma nākotnes scenāriji.

"Gros Auto'' vienīgais īpašnieks Gunvaldis Groskops (dzimis 1963. gadā) sociālo tīklu kontā sevi raksturojis savdabīgi – dumpinieks prātvēders –, norādot, ka viņa darbavieta ir "kurinātājs uzņēmumā "Gros Auto"". Aizrāvies ar dažādiem hobijiem: autosports, medības, bokss. Vairākkārt iekļauts Latvijas miljonāru sarakstā. 2003. gadā žurnāls "Klubs" viņu minējis Latvijas 300 "Eiro/Dolāru" miljonāru sarakstā, savukārt 2008. gadā laikraksts "Dienas Bizness" – "Latvijas 1000 miljonāru" sarakstā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!