Foto: Shutterstock

Līdz ar jaunas TV programmas "TV4" pievienošanu virszemes TV apraides tīklam, iedzīvotājiem, kuri skatās bezmaksas un maksas virszemes apraidē esošās programmas, 1. aprīlī nepieciešams veikt TV programmu pārskaņošanu savu televizoru uztvērējos, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC).

Ja programmu pārskaņošana netiks veikta, skatītājiem nebūs redzama ne jaunā TV programma, ne arī citas bezmaksas apraidē esošās programmas, atgādina LVTRC.

No 1. aprīļa Latvijā bezmaksas zemes apraidē papildus līdzšinējām piecām programmām būs pieejama vēl viena jauna televīzijas programma – "TV4", ko nodrošinās mediju uzņēmums SIA "4. vara". Tas uzvarēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes konkursā par tiesībām izplatīt televīzijas programmu bezmaksas virszemes apraidē.

Lai pievienotu jauno programmu apraides tīklam, LVRTC veic apraides tīkla tehniskas izmaiņas. Pēc tām arī iedzīvotājiem jāveic programmu pārskaņošana. Izmaiņas skar gan bezmaksas programmu skatītājus, gan maksas virszemes programmu skatītājus, jo arī maksas apraidē ir pieejamas bezmaksas programmas, tāpēc pēc izmaiņām tās nebūs redzamas. Programmu atjaunošana neattiecas uz skatītājiem, kuri izmanto kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas un Interaktīvās televīzijas pakalpojumus.

Lai mazinātu neērtības, programmas iekļaušanu apraides tīklā LVRTC veiks naktī no 31. marta uz 1. aprīli. Darbi ilgs vairākas stundas, un iedzīvotāji tiek aicināti veikt programmu pārregulēšanu 1. aprīlī pēc pulksten 6 no rīta.

SIA "4. vara" 2019. gada apgrozījums bija 2 306 053 eiro. Tās valdes priekšsēdētājs ir Zviedrijas pilsonis Tobiass Bernts Omunds. Bez valdes priekšsēdētāja uzņēmuma valdē vēl ir trīs locekļi – Kristaps Zālītis, Artūrs Vaskis un Zviedrijas pilsonis Magnuss Torstens Billings, liecina "Lursoft" datubāzē pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!