Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) uzsākusi Eiropas Sociālā fonda atbalstītās aktivitātes "Sākotnējās profesionālās izglītības pievilcības veicināšana" īstenošanu un jau martā aptveni 10 000 profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu papildus jau esošajām valsts noteiktajām stipendijām varēs sākt saņemt mērķstipendijas, kuru apjoms ir līdz 50 latiem mēnesī, portālu "Delfi" informēja IZM Komunikācijas nodaļā.

Tiesības saņemt mērķstipendiju ir audzēkņiem, kuri mācās akreditētās profesionālās izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās izglītības programmas prioritārajās jomās - inženierzinātnēs un tehnoloģijās, arhitektūrā un būvniecībā.

Ceturtdien uz projekta īstenošanas semināru IZM pulcējās pārstāvji no tām profesionālās izglītības iestādēm, ar kurām jau tuvākās nedēļas laikā tiks parakstīti līgumi, lai skolas varētu uzsākt mērķstipendiju izmaksu audzēkņiem.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, mērķstipendiju audzēkņiem piešķir, sākot ar otro mācību gadu, ņemot vērā jaunieša mācību sasniegumu rezultātus un mācību stundu apmeklētību, kā arī dalību skolas ārpusstundu pasākumos. Stipendiju audzēknim var piešķirt līdz desmit mēnešiem kārtējā mācību gadā.

Aktivitātes īstenošanai laika posmā līdz 2013. gadam plānots izlietot 10,5 miljonus latu. IZM plāno aktivitātei piesaistīt papildu līdzekļus, kā arī paplašināt pretendentu loku, kuri varēs saņemt stipendijas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!