Foto: LETA
Svētdien Rīgā, Krastmalā Līgo svētkus svinējuši apmēram 80 000 rīdzinieku un pilsētas viesu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Tādējādi pārsniegts pagājušā gada rekords, kad Daugavas malā pulcējās apmēram 60 000 svētku apmeklētāju.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs saka lielu paldies Maestro Raimondam Paulam un visiem māksliniekiem, kas skatītājus priecēja ar lielisko programmu, kā arī šo svētku organizatoriem. Domes priekšsēdētājs izteicis pateicību arī Rīgas pašvaldības policijas, Valsts policijas un Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta darbiniekiem, kas profesionāli nodrošināja kārtību pasākuma laikā. "Pavisam noteikti līdzīgus svētkus rīdziniekiem un pilsētas viesiem rīkosim arī nākamajā gadā, jo tie jau kļuvuši par pilsētas tradīciju," sola Ušakovs.

Daudzie pasākuma dalībnieki Daugavmalā varēja baudīt kultūras programmu ar Latvijas teātru aktieru, populāru solistu un mūzikas grupu piedalīšanos. Īpaši liela atsaucība bija Maestro Raimonda Paula sagatavotajai koncertprogrammai, kurā skatītājus priecēja dziedātāji Marija Naumova, Andris Ērglis, Laima Vaikule un citi.

Līgo svinības ar folkloras grupu un kopu, kapelas, dejotāju piedalīšanos, un īstu zaļumballi noslēgumā, norisinājās arī Dzegužkalnā, pulcējot tūkstošus tradicionālā garā svinēt piekritējus.

Pasākumu "Līgosim Krastmalā!" bija iespēja vērot ne tikai klātienē un uz lielajiem ekrāniem krastmalā, bet arī telekompānijas LNT svētku programmā.

Pagājušajā gadā Līgos svētku pasākumu krastmalā, neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem, apmeklēja apmēram 60 tūkstoši iedzīvotāju, kas arī bija rekordliels skaits.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!