Pieminot pirms diviem gadiem 11.septembra teroristu uzbrukumos ASV bojāgājušos cilvēkus, ceturtdien visā Rīgā skanēs baznīcu zvani, informēja ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļā.
Baznīcu zvani skanēs tieši plkst.8.46 - laikā, kad pirmā lidmašīna ietriecās Pasaules tirdzniecības centra debesskrāpjos.

"Teroristi neuzbruka vien Amerikai, bet visai civilizācijai. Šodien mēs no jauna apstiprinām zvērestus, ko devām mūsu skumju un dusmu agrīnajās stundās. Kopā ar partneriem visā pasaulē Amerika apsola, ka tā nepagurs, neminstināsies un neapstāsies cīņā par pasauli, kurā nav terorisma. Būdami amerikāņi, mēs dziļi novērtējam līdzjūtību, atbalstu un draudzību, ko latvieši apliecināja 11.septembrī un pēc tā. Zvanu skaņas simbolizē šo solidaritāti, " norādīja ASv vēstniecība.

11.septembra terora aktos divas nolaupītas pasažieru lidmašīnas sagrāva Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centra debesskrāpjus, viena ietriecās Pentagonā pie Vašingtonas un viena nogāzās laukā Pensilvānijas štatā. Šajos uzbrukumos, kurus veica teroristi no Osamas bin Ladena organizācijas "Al Qaeda", gāja bojā vairāk nekā 3000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!