Iekšlietu ministrijas Satiksmes drošības komisija otrdien sodīja 12 iekšlietu darbiniekus par braukšanu alkohola reibumā.
Par braukšanu reibumā un ceļu satiksmes negadījumu izraisīšanu autovadītāja tiesības uz diviem gadiem atņemtas septiņiem darbiniekiem, trim darbiniekiem - uz gadu, viena lieta nosūtīta tiesai, bet vienam piemērots naudassods 100 latu apjomā.

Kopā komisija izskatīja pavisam 20 lietas par pārkāpumiem, kas izdarīti pēdējā mēneša laikā. Par citu veidu pārkāpumiem diviem cilvēkiem noteikti naudassodi, diviem autovadītāja tiesības atņemtas uz pusgadu, bet pārējie brīdināti.

Komisijas dalībnieki arī secinājuši, ka vairumā gadījumu dienesta pārbaudes par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem veiktas pavirši un piemērotie disciplinārsodi bijuši pārāk viegli. Tādēļ deviņus pārbaudes materiālus nolemts nosūtīt atpakaļ pieņemtā lēmuma pārskatīšanai un vainīgo personu disciplinārsodīšanai.

Seši pārbaudes materiāli nosūtīti atpakaļ Valsts policijai, divi - robežsardzei un viens - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Līdz komisijas sēdei disciplināri bija sodīti trīs darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!