Foto: LETA
13. Saeima ceturtdien pulcējās uz pirmo kārtējo sēdi, kurā izskatīšanai komisijām nodeva teju 30 likumprojektus. Sēde tika pavadīta bez plašām debatēm, vien daži deputāti kāpa tribīnē, lai iepazīstinātu pārējos ar likumprojektu būtību, aicinot atbalstīt likumprojektu nodošanu komisijām.

Pirmā kārtējā sēde sākās ar klusuma brīdi, kurā deputāti un citi klātesošie pieminēja Zolitūdes traģēdijā bojāgājušos.

Saeimas kārtējā sēdē izskatīšanai saeimas komisijās nodoti grozījumi likumā "Par policiju". Kā iepriekš skaidroja Saeimas Preses dienestā, tie paredz paplašināt policijas darbinieku tiesības. Tāpat deputāti nodeva komisijām likumprojektu, kas paredz kriminalizēt nelikumīgi izņemtu orgānu izmantošanu medicīniskiem vai jebkādiem citiem mērķiem.

Lai atvieglotu piekļuvi iespieddarbiem personām, kuras ir neredzīgas, ar redzes traucējumiem vai drukas lasītnespēju citu iemeslu dēļ, izskatīšanai Saeimas komisijās nodoti grozījumi Autortiesību likumā. Komisijām nodoti arī grozījumi Izglītības likumā, kas paredz ieviest to personu reģistru, kurām izsniegtas izziņas par ārvalstīs iegūtās izglītības atzīšanu.

Tāpat komisijām nodoti grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā. Ar tiem paredzēts uzlabot fonda darbību un uzraudzību.

Arī grozījumi Tiesu izpildītāju likumā, kas paredz zvērinātiem tiesu izpildītājiem noteiktu jaunu amata darbību – mantojuma sastāvā norādītas nereģistrējamas kustamas mantas saraksta sastādīšanu, nodoti komisijām.

Tāpat Saeima šajā sēdē nodeva izskatīšanai atbildīgajā komisijā trešajā jeb galīgajā lasījumā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa Saeimā otrreizējai caurlūkošanai atgrieztos grozījumus Darba likumā.

Ziņots, ka Valsts prezidents Vējonis Saeimai otrreizējai caurlūkošanai nodeva pieņemtos grozījumus Darba likumā. 12. Saeimas 1. novembrī pieņemtie grozījumi, kas paredz, ka nozarēs, kurās ar ģenerālvienošanos tiek būtiski palielināta minimālā darba alga, noteikt iespēju vienoties par virsstundu apmaksas apmēru, Vējonis uzskata par fragmentāriem un nepietiekami izstrādātiem.

Vēstīts, ka šonedēļ otrdien un trešdien tika apstiprināti visu 16 Saeimas komisiju locekļi un šo komisiju vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!