Foto: LETA
Rūjienas novadā pazudušās Baibas Purmales meklēšanā šodien iesaistījušies 156 cilvēki, tomēr sievieti nav izdevies atrast, informēja organizācijā "Bezvests.lv".

Kā pastāstīja "Bezvests.lv" pārstāve Svetlana Gintere, daļa brīvprātīgo nosala un izklīda mazliet ātrāk, bet cilvēki divās grupās turpināja meklēšanu līdz pat tumsai.

Organizācijas "Bezvests.lv" pārstāvis Guntis Skrodelis meklēšanā iesaistījās, lidojot ar motoparaplānu un pārbaudot teritoriju apmēram 40 kilometru garumā. Viņš sacīja, ka tuvākajā laikā tiks apkopota tehniskā informācija par šodien pārbaudīto teritoriju, lai domātu, vai meklēšanu organizēt vēl kādu citu dienu.

Ja tiks rīkots vēl kāds Purmales meklēšanas pasākums, "Bezvests.lv" sola par to paziņot atsevišķi.

Organizatori izsaka pateicību visiem brīvprātīgajiem, kas ieradās, lai piedalītos šodien notikušajā meklēšanā.

Kā ziņots, "Bezvests.lv" svētdien no plkst.10 Rūjienas novadā rīko pazudušās Purmales meklēšanas pasākumu.

Apkārtējā teritorija tika pārmeklēta, izmantojot motoparaplānu, kā arī, veidojot "dzīvās ķēdes", apsekotas lielceļa malas un meža masīvi.

Baiba Purmale pazuda 27.novembrī plkst.21.20, kad ar autobusu devās no Rīgas uz mājām Naukšēnos. Pēdējās ziņas liecina, ka 61 gadu vecā sieviete izkāpa no autobusa ātrāk - Pīleņģu pieturā Endzelē, Rūjienas novadā.

Sieviete ir 158 centimetrus gara, pilnīgas miesas būves, sarkaniem matiem līdz pleciem. Pazudusī bija ģērbusies tumši zilā vējjakā, tumšas krāsas biksēs, galvā viņai bija balta cepure, bet līdzi - brūna soma. Sievietes tālrunis ir izslēgts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!