Nacionālās apvienības (NA) ministri neplāno piedalīties 16. marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa, noskaidroja portāls "Delfi".

Iemesli, kāpēc ministri šos pasākumus neapmeklēs, ir dažādi, tostarp divi no NA pārstāvošajiem ministriem šajā laikā atradīsies ārpus Latvijas.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs marta vidū atradīsies Parīzē, kur piedalīsies pasākumos saistībā ar Latvijas iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) - Rasnačam būs jāuzstājas ar ziņojumu par Latvijas paveikto korupcijas apkarošanas jomā, teica Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Tikmēr vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards būs atvaļinājumā - tā kā šajā laikā ir skolēnu brīvlaiks, ministrs kā katru gadu ar ģimeni dosies ceļojumā ārpus Latvijas, pastāstīja ministra padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Oskars Vizbulis.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece 16. martā pēc Latvijas Nacionālo karavīru biedrības ielūguma apmeklēs dievkalpojumu Sv. Jāņa baznīcā un vēlāk dosies uz Latviešu leģiona karavīru piemiņas brīdi Lestenē, apliecināja Mūrnieces padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dace Balode. Arī pērn Mūrniece devās uz Lesteni.

Ja darba grafiks to atļaus, arī kultūras ministre Dace Melbārde 16. martā plāno apmeklēt piemiņas pasākumus Lestenē.

Saskaņā ar Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) teikto valdības pozīcija par leģionāru piemiņas dienu nav mainījusies. Iepriekšējos gadus ministri tika aicināti nedoties pie Brīvības pieminekļa.

Jau vēstīts, ka 16. marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa parasti piedalās pretēju viedokļu paudēji un Drošības policija tiem pievērš pastiprinātu uzmanību.

2014. gadā par piedalīšanos leģionāru gājienā amatu vajadzēja atstāt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Eināram Cilinskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!