Foto: LETA

Par spīti valstī izsludinātajai ārkārtējai situācijai piektdien, 13. martā, agrā rītā uz pēc biedru aicinājuma sasauktu kopsapulci bija jāsanāk partijas "KPV LV" biedriem. Ieradās 17 biedri, līdzi ņemot pilnvaras no vēl pieciem. Kvoruma trūkuma dēļ kopsapulce nenotika, un saskaņā ar likumu jauna tiks sasaukta pēc divām nedēļām.

"KPV LV" šo kopsapulci sasauca, jo 8. februārī notiekošā tika atzīta par nelikumīgu un Uzņēmumu reģistrs nav reģistrējis tajā pieņemtos lēmumus. Partijas vadība šo lēmumu apstrīdējusi, tomēr iet arī otru likumīgo ceļu, sasaucot kopsapulci no jauna, portālam "Delfi" pastāstīja partijas Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens. Tāda rīcība izvēlēta, lai nekavētos un varētu gatavoties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.

Kopumā kopsapulce piektdien biroju ēkā Skolas ielā Rīgā ilga četras minūtes, un tajā tika paziņots, ka diemžēl sapulce nav lemtspējīga, tādēļ tuvākajā laikā tiks izsludināta jauna. "Paldies visiem, kas ieradās, bet diemžēl neesam spējīgi strādāt," sacīja partijas biedrs Krišs Lipšāns.

Tā kā 8. februārī tika lemts par statūtu maiņu un jaunas partijas valdes vēlēšanu, bet izmaiņas nav reģistrētas, partijā patlaban nav vadības, jo iepriekšējās valdes pilnvaras ir beigušās.

Jau ziņots, ka partija "KPV LV" nolēma vērsties tiesā par Uzņēmuma reģistra (UR) lēmumu nereģistrēt izmaiņas tās valdes sastāvā un grozījumus statūtos.

"KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Atis Zakatistovs šo situāciju komentēja, norādot uz UR lēmumu pēctecības trūkumu. Pērn maijā tika analoģiski sasaukta partijas kopsapulce ar atkārtotu biedru sapulci tai pašā dienā, bet tajā gadījumā UR to esot atzinis par lemttiesīgu, skaidroja politiķis.

UR noteicis, ka partijas "KPV LV" 8. februāra atkārtotā biedru sapulce nebija lemttiesīga, tāpēc UR noteicis termiņu trūkumu novēršanai jeb jaunas sapulces sasaukšanai.

Kā aģentūru LETA informēja UR pārstāve Dace Zandfelde, valsts notārs ir pieņēmis lēmumu par partijas "KPV LV" UR pieteikto izmaiņu - jaunā valdes sastāva un grozījumu statūtos - reģistrācijas atlikšanu.

No partijas reģistrācijas dokumentos norādītās informācijas bija secināms, ka sasaucot atkārtoto biedru sapulci, nav ievēroti atkārtotās biedru sapulces sasaukšanas termiņi, līdz ar to tā nebija tiesīga pieņemt lēmumus, skaidro UR pārstāve.

Valsts notārs noteicis 20. aprīli kā termiņu trūkumu novēršanai jeb jaunas sapulces sasaukšanai.

Atkārtoti kopsapulcē sasauktajā "KPV LV" kopsapulcē par valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Zakatistovs. Partijas valdē tika ievēlēti arī ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, labklājības ministre Ramona Petraviča, Saeimas deputāti Pucens, Jānis Vitenbergs, Iveta Benhena-Bēkena un Ieva Krapāne. Tāpat valdē ievēlēti arī Māris Možvillo un Lauris Zīverts. Kopsapulcē veiktas arī izmaiņas partijas statūtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!