Foto: AP/Scanpix

Nacionālā apvienība (NA) iebilst Eiropas Padomes (EP) cilvēktiesību komisāra Nila Muižnieka izteiktajiem norādījumiem Latvijai par nepilsoņu skaita samazināšanu un aicinājumam nekavējoties ratificēt Stambulas konvenciju, informēja NA Saeimas frakcijas konsultante Dace Kalniņa.

NA pauž cerību, ka EP cilvēktiesību komisārs pievērš lielāku uzmanību klajajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā, kas arī ir EP dalībvalsts, kā arī norāda, ka integrācijas un sociālie jautājumi ir Eiropas Savienības dalībvalstu iekšējā kompetence.

Tāpat NA uzskata, ka Latvijas pilsonības iegūšanas procedūra pēc 1991.gada dzimušajiem jau tā ir ļoti vienkāršota. "Komisāra ieteiktā nepilsoņu skaita samazināšana būtu iespējama, mākslīgi atvieglojot naturalizāciju, taču tas apdraud Latvijas kā nacionālas valsts intereses, sevišķi Krievijas īstenotā hibrīdkara apstākļos," uzskata NA.

NA arī norādīja, ka tā un Tieslietu ministrija jau iepriekš paudusi noraidošu attieksmi arī pret Stambulas konvenciju, ņemot vērā tajā iekļautos apdraudējumus tradicionālajām Eiropas vērtībām un iespējamām pretrunām ar Latvijas Satversmi.

Muižnieks savas vizītes noslēgumā izteica aicinājumu nekavējoties ratificēt Stambulas konvenciju, kā arī uzsvēra, ka Latvijā joprojām bērniem ir iespēja dzimt un uzaugt par nepilsoni, līdz ar to valstij vajadzētu iejaukties un nepieļaut šādas nepilsonības turpināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!