Foto: DELFI

Valsts svētku laikā visā Latvijā strādās atsevišķi vakcinācijas punkti, kursēs vakcīnbusi, notiks izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19 un vakcinācija viensētās Latgalē sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), portāls "Delfi" uzzināja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

18. novembrī Rīgā būs atvērti šādi vakcinācijas punkti tirdzniecības centros "Galleria Riga", "Alfa", "Riga Plaza", Imantas tirgū, kā arī vakcinācijas punktā 3. trolejbusa galapunktā, Rēzeknē Atbrīvošanas alejā 106, Daugavpils olimpiskajā centrā, vakcinācijas punktos tirdzniecības centros "Ditton", "Mego", "Solo", Liepājas Pētertirgū un Latviešu biedrības namā.

No 19. līdz 21. novembrim vakcinācijas punkti Latvijā strādās saskaņā ar Veselības ministrijas mājaslapā publicēto grafiku.

Rīgā vakcinācijas busi darbosies bez izmaiņām. Daugavpilī – 18. novembrī vakcīnbuss nedarbosies, atsāks darbu 19. novembrī.

Savukārt Jēkabpilī un Jēkabpils novadā vakcīnbuss nebrauks no 18. līdz 23. novembrim un darbu atsāks 24. novembrī.

Rēzeknē vakcinācijas buss nedarbosies 18. un 19. novembrī, atsāks darbu 20. novembrī.

Izbraukuma vakcinācija tiek realizēta galvenokārt apdzīvotās vietās, kurās ir zemi vakcinācijas pret Covid-19 aptveres rādītāji un iedzīvotājiem jāmēro pietiekami liels attālums līdz ģimenes ārsta praksei vai vakcinācijas punktiem.

Turpināsies izbraukuma vakcinācija Rēzeknes novadā, sāksies intensīva izbraukuma vakcinācija Preiļu novadā, tā norisināsies arī Tukuma, Limbažu un Saulkrastu novados.

Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās pašvaldības un vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji. Izbraukuma vakcinācijā tiks vakcinēts ar "Moderna", "Pfizer", "Janssen", jauniešiem līdz 25 gadiem tiks piedāvāta "Pfizer" vakcīna.

Izbraukuma vakcinācijas viensētās sadarbībā ar NBS šonedēļ notiek Augšdaugavas un Rēzeknes novados.

Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir), uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu, savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim – pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!