18.novembra vakarā Rīgā svētku uguņošanu rīkos firma "Uguņošanas mākslas studija", kuras piedāvājumu Rīgas domes komisija otrdien atzina par labāko četru pretendentu konkurencē.
Firma piedāvājusi pārliecinošu uguņošanas priekšnesuma scenāriju ar grandiozu kulmināciju, turklāt "Uguņošanas mākslas studija" piedāvājusi arī vislielāko salūta zalvju skaitu īsākā laika posmā, kas nozīmē vairāk šāvienu gaisā.

Uguņošana 18.novembra vakarā sāksies plkst.20.40 un ilgs 10 minūtes un sešas sekundes. Centrālā salūta vieta būs AB dambis, bet salūta zalves tiks raidītas arī no vietām pie Vanšu un Akmens tilta.

Salūta rīkošana izmaksās 18 000 latu.

Svētku uguņošana tiks vadīta datorizēti, turklāt firma jau noslēgusi līgumus ar apakšuzņēmējiem par pirotehnikas piegādi.

Svētku salūtu rīkot bija pieteikušās arī firmas "Ruf-Salūts", ITS&Co un "Piroteks".

Pagājušajā gadā Rīgas dome svinīgajai piecas minūtes ilgajai uguņošanai atvēlēja 5000 latu, tomēr salūts sagādāja vilšanos tā vērotājiem - iecerēto piecu minūšu vietā tas ilga tikai trīs minūtes. To esot ietekmējusi tehniska kļūme. Pērn salūtu rīkoja pirotehnikas firma "Debesu briljanti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!