Foto: No Sarmītes Ozoliņas kolekcijas/F64

Lai gan Jēkabpilī plūdi piedzīvoti arī iepriekš, taču tādi kā šogad, tie Jēkabpilī ir pirmoreiz, atzīst portāla "Delfi" uzrunātie vietējie iedzīvotāji. Tomēr visi kā viens piemin 1981. gadu, kad tagadējās Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pirmajā stāvā skolotāji varējuši pārvietoties vien ar gumijas laivām, un kaudzi bibliotēkas grāmatu nācies izmest – tās sabojājis ūdens.

Jēkabpils novada iedzīvotājs Jānis Pagasts, kurš novadā dzīvo jau vairāk nekā 40 gadus, "Delfi" saka, ka šobrīd notiekošais ir kas tāds, ko iepriekš nav nācies piedzīvot. "Viss sākās naktī no ceturtdienas uz piektdienu. Mājas pagrabā sāka nākt ūdens. Apstājās arī apkures katls. Vilkām gumijas zābakus, visa ģimene līdām pagrabā un nesām ārā burkānus, bietes, kartupeļus, burkas – visu, ko varējām paglābt," viņš atceras.

"Piektdienas rītā braucām uz veikalu sapirkt ūdeni, pārtiku. Un tad gaidījām, kā ceļas ūdens līmenis. Pagrabs bija pilns ar ūdeni, un tad ūdens sāka tuvoties pagalmā. Piektdienas vakarpusē aizdzinām prom mašīnas," stāsta vietējais.

"Nopirkām divus zvejnieku kostīmus. Pašā vakarā varēja tikai ar šiem tērpiem atnākt uz mājām. Pagalmā ūdens bija virs ceļgaliem, taču iekšā mājā nebija. Lai ūdens ieplūstu mājās, pietrūka vien 30 centimetri," viņš stāsta.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!