Foto: DELFI Reporter
Ventspils dome aprēķinājusi galīgos zaudējumus, ko pašvaldībai nodarījuši 1.septembra stipro lietavu izraisītā ielu un ēku applūšana.

Lai gan sākotnēji tika minēts, ka zaudējumi nodarīti vismaz 8700 latu apmērā, galīgā zaudējumu summa izrādījusies lielāka - 22 400 lati, piektdien preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Visvairāk plūdos bija cietušas izglītības iestādes. Līdz ar to Ventspils Izglītības pārvaldei nodarīti zaudējumi 14 000 latu apmērā. Bija applūdušas izglītības iestāžu ēku cokolsienas, apmales, vietām bojāts jumta segums, cietuši arī vingrošanas paklāji. Kopumā zaudējumi radušies 11 izglītības iestādēm.


Olimpiskajam centram "Ventspils" plūdi nodarījuši zaudējumus 4400 latu apmērā, jo Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā applūdušas tehniskās telpas.

"Komunālajai pārvaldei" radušies 2800 latu zaudējumi. Kā ziņots, strūklakas "Saules laiviņas" tehnoloģiskajā telpā bojāts viens sūkņu elektromotors, bet Reņķa dārza dīķa strūklakas sadales skapī bojāts viens vadības bloks.

Nebūtiski zaudējumi radušies arī Ventspils brīvostas pārvaldei, Ventspils muzejam un Ventspils bibliotēkai.

"Vienu daļu mēs dabūsim atpakaļ no apdrošinātājiem. Zaudējumi pie tādas stihijas ir nelieli. Es biju domājis, ka būs vairāk," atzina Lembergs.

Jau ziņots, ka 1.septembrī Ventspilī dažu stundu laikā nokrišņu daudzums sasniedzis 67 milimetrus. Līdz ar to tika pārsniegts 1937.gada 4.septembrī sasniegtais diennakts maksimālā nokrišņu daudzuma rekords, kas bija 43 milimetri. Tā rezultātā applūda vairākas ielas un pagalmi. Ūdens tecēja Ventspils 1.pamatskolas un 6.vidusskolas pagrabstāvos, applūda arī Ventspils Livonijas ordeņa pils pagrabstāvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!