Rīgā 1.septembrī vispārizglītojošo skolu skolēni ar sabiedrisko transportu varēs braukt bez maksas. Lēmumu pieņēma Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja, akceptējot pašvaldības transporta uzņēmuma "Tālava" ierosinājumu minētajā datumā skolēnus pārvadāt bez maksas.
Ticis aprēķināts, ka šāda rīcība pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmumiem būtiskus zaudējumus neradīs.

Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka 1.septembrī daudzi skolēni nav paspējuši noformēt skolēnu braukšanas kartes, kā dēļ var rasties konfliktsituācijas.

Arī taksometru kompānija SIA “Rīga Taxi” organizē akciju, kuras ietvaros pirmklasnieki kopā ar vecākiem no plkst. 8:00 līdz plkst. 11:00 tiks vesti bez maksas. Akcijas laikā Rīga Taxi klientiem ieplānotas arī pārsteiguma veltes no laikraksta Diena un Shell.

Diena taksometru pakalpojumu izmantotājiem dāvinās pildspalvu skolas darbiem, savukārt Shell - atstarotāju, kas pasargās mazos skolēnus no negadījumiem ielās.

Visi čeki par braucienu 1.septembra rītā piedalīsies loterijā, kurā iespējams laimēt braucienu uz Serēnas ūdensparku Somijā. Čeki līdz 5.septembrim jānosūta uz Rīga Taxi biroju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!