Foto: DELFI

Ķengaraga kaķis-seniors, kuru kāds izmantojis par šaušanas mērķi, pēc operācijas visai drīz tomēr nomira. Sākotnēji šķita, ka atkopsies, jo sācis ēst un kustēties, tomēr dzīvnieks šo pasauli pameta, visticamāk, kāda traumas izraisīta tromba dēļ, min veterinārās klīnikas ārsti. Sadisti jeb cilvēki ar rakstura pataloģiju dzīvniekus par savas rīcības upuriem izvēlas nemainīgi regulāri, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Rasas ielā, Ķengaragā, kur nu jau citos medību laukos klīstošais runcis sašauts, kaķu patiešām ir daudz. Par kāda cietsirža mērķi tas kļuva 26. augustā. Līdzjūtīgi cilvēki ar pneimatisko ieroci smagi savainoto minku atrada un nogādāja veterinārajā klīnikā, kur tas pārcieta trīs stundu garu operāciju.

Kā stāsta vietējais iedzīvotājs, ja kāds gribētu uz tiem šaut, varētu trāpīt, arī netēmējot. Vienreiz pat saskaitījis padsmit ņaudētāju. Pēcpusdienā vietā, kur pirms nedēļas tika sašauts kaķis, ir kādi septiņi citi – visi bailīgi, bet gaida, kad pabaros, novēro "Delfi". Visus tur barojot vietējā kaķu tante. Redzami ir ēdienu trauciņi, kaķu mājas, kā arī daudzdzīvokļu namā esošs caurums, kurā dzīvnieki uzturas.

Uzreiz pēc notikušā patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone minēja, vietējie zinot stāstīt, ka no daudzdzīvokļu mājas logiem Rasas ielā tiek šauts arī uz citiem dzīvniekiem, tostarp putniem. Policija par notikušo sākumā sāka resorisko pārbaudi, un vēlāk – kriminālprocesu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku. 

Process par kaķa nošaušanu 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!