Trešdien valsts aģentūrā "Tautas mākslas centrs" notika Dziesmu un deju svētku padomes sanāksme, kurā tika nolemts ieteikt Ministru kabinetam apstiprināt 2008.gada 10. un 11.jūliju par oficiālajām brīvdienām, lai Dziesmu un deju svētku dalībnieki varētu pienācīgi sagatavoties koncertiem, bet apmeklētāji pilnībā izbaudīt svētku atmosfēru.
Padomes locekļi tāpat arī apstiprināja tautas mākslas ekspertu ieteikumu Dziesmu un deju svētkus organizēt 2008.gadā divas nedēļas pēc Jāņiem - no 6. līdz 12.jūlijam.

Padomes sēdē ar Kultūras ministres Helēnas Demakovas ieteikumu vēlreiz tika apstiprināts par Padomes priekšsēdētāju novembrī ievēlētais Raimonds Pauls. Padome ieteica Kultūras ministrijai tālākai apstiprināšanai virzīt mākslinieciskās padomes sastāvu, kurā iekļauti radošo savienību – rakstnieku savienības, mākslinieku savienības un komponistu savienības priekšsēdētāji, tautas mākslas nozaru eksperti, kas tieši nav iesaistīti atsevišķu pasākumu sagatavošanā, valsts aģentūras "Tautas mākslas centrs" direktori un Kultūras ministri kā mākslinieciskās padomes priekšsēdētāju.

Līdzīgi kā gatavojoties iepriekšējiem svētkiem, mākslinieciskās padomes galvenie uzdevumi būs konceptuāli lemt par 2008. gada svētku saturu – apstiprināt mākslinieciskās koncepcijas, izskatīt stratēģiskos jautājumus, izvērtēt konkursus un pasākumu māksliniecisko kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!