Pēc provizoriskiem aprēķiniem, 2008.gada Dziesmu un deju svētku organizēšana Rīgas pašvaldībai varētu izmaksāt vairāk nekā 600 000 latu, pastāstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sandrs Grīnberga.
Šī summa būs jāparedz domes 2008.gada budžetā.

Otrdien Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) sasauca pirmo domes Rīcības komitejas 2008.gada Dziesmu un deju svētku organizēšanai sanāksmi. Komiteja noklausījās ziņojumus par pirmajiem paveiktajiem Dziesmu svētku sagatavošanas darbiem, par svētku dalībnieku pārvadāšanas izmaksām Rīgas sabiedriskajā transportā un izmitināšanas iespējām Rīgas skolās.

Dziesmu un deju svētki notiks 2008.gadā no 5.jūlija līdz 12.jūlijam. Svētki sāksies ar gājienu un atklāšanas koncertu Mežaparka Lielajā estrādē. Notiks arī trīs lieli deju pasākumi, jo 2008.gadā aprit 60 gadi, kopš radusies Deju svētku tradīcija.

Dziesmu un Deju svētku laikā Vērmanes dārzā notiks gadatirgus, Rīgas parkos, laukumos un koncertzālēs būs dažādi koncerti, sarīkojumi un izstādes. Plānots, ka Rīgu svētkos pārstāvēs 12 000 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!