Foto: Pixabay

Ministru kabinets piektdien, 24. septembrī, ārkārtas sēdē vairākām jomām sadalīja 385 miljonus eiro, no kuriem lielākās summas novirzītas tieši atlīdzības palielināšanai izglītības, veselības, iekšlietu un kultūras jomās strādājošajiem.

No valdībā lemtā izriet, ka pedagogu darba samaksas pieauguma grafika īstenošanai 2022. gada budžetā ieplānoti 15,19 miljoni eiro, pirmsskolas pedagogu minimālās algas likmes palielināšanai līdz 872 eiro (no 2021.gada 1.septembra) nākamā gada budžetā plānoti 2,34 miljoni eiro.

Ārstniecības personu darba samaksas pieauguma nodrošināšanai kopumā plānots atvēlēt 40,6 miljonus eiro, no tiem medicīnas personālam – 35 miljonus eiro, bet rezidentiem – 5,6 miljonus eiro.

Amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm kapacitātes stiprināšanai, tostarp robežpiemaksām, izmeklētāju atlīdzībām un mēnešalgu izlīdzināšanai – 20,73 miljonus eiro.

Atalgojuma paaugstināšana plānota arī aprūpētājiem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, tostarp 6,7 miljoni eiro pašvaldību iestādēm un līgumiem, bet 3,15 miljoni eiro valsts sociālās aprūpes iestādēm, līgumiem un administrēšanai.

Kultūras nozarei darba samaksas pieaugumam plānots novirzīt astoņus 8 miljonus eiro.

Savukārt darba samaksas pieaugumam zemkopības nozarē plānots atvēlēt 3 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!