Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī 25 cilvēki guvuši apsaldējumus vai viņiem konstatēta ķermeņa atdzišana, sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Šādas traumas vairākos gadījumos konstatētas gados vecākiem cilvēkiem saistībā ar pamatsaslimšanu saasināšanos, jo daļa no viņiem atradušies neapkurinātās telpās. Slimnīcā nogādāta 72 gadus veca sieviete, kurai veselības stāvokļa dēļ ikdienā bija gultas režīms un nopietnas saslimšanas, un viņu pietiekami bieži neapmeklēja radinieki vai paziņas.

68 gadus vecam vīrietim Kurzemē nekurinātā miteklī konstatēta ķermeņa atdzišana.

Savukārt Latgalē 46 gadus vecs vīrietis atradies ārā nepiemērotā apģērbā un ar basām kājām un guvis abu kāju apsaldējumus.

79 vecs vīrietis Zemgalē kādas saslimšanas dēļ ilgāku laiku laiku sēdējis sniegā, gūstot pēdu apsaldējumus un vidēji smagu ķermeņa atdzišanu.

Ķermeņa atdzišana konstatēta arī 86 gadus vecs vīrietim, kas atradās ratiņkrēslā.

Ķermeņa atdzišana konstatēta arī vairāki 45 līdz 50 gadus veciem cilvēkiem, kas alkohola reibumā atrasti guļam uz ielas.

Tāpat slimnīcā nogādātas personas, kas apsaldējumus guvušas jau iepriekš, taču nav laicīgi vērsušies pēc medicīniskās palīdzības. Šiem cilvēkiem konstatēti plaukstu un pēdu apsaldējumi, tajā skaitā apsaldējumi attīstījušies līdz audu atmiršanas stadijai.

Līdz ar to nevar apgalvot, ka apsaldējumus gūst tikai bezpajumtnieki, jo liela daļa cietušo ir bezpalīdzīgi, vecāka gada gājuma cilvēki, kas nevar paši par sevi parūpēties, skaidroja Bukša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!