Foto: DELFI
Aizvadītajā diennaktī mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 28 līgotājiem, kuri saistībā ar svētku svinēšanu un ugunskuriem cietuši dažādos veidos - aizkurinot ugunskuru vai grilu, rīkojoties ar degšķidrumiem, vai arī lecot pāri ugunskuram, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Kurzemē 39 gadus veca sieviete, lecot pāri ugunskuram, ir iekritusi tajā un guvusi kājas un viena sāna apdegumus, bet 21 gadu vecs vīrietis apdedzinājis kājas, jo pie ugunskura gulējis.

Latgalē 25 gadus vecs vīrietis, dejojot pie ugunskura, tajā iekritis, gūstot pēdas un augšdelma apdegumus. Tikmēr Zemgalē 47 gadus vecs vīrietis, kurinot ugunskuru ar benzīnu, tam uzliesmojot, apdedzinājis abas plaukstas, roku un muguru.

Pierīgā kāds 41 gadu vecs vīrietis mēģinājis aizdedzināt ugunskuru ar degšķidrumu, bet guvis roku un sejas apdegumus. Vidzemē 21 gadu vecs vīrietis sejas, pirkstu un krūškurvja apdegumus guvis, aizdedzinot grilu ar degšķidrumu. Savukārt 30 gadus vecs vīrietis, lecot pāri ugunskuram, tajā iekritis un apdedzinājis pēdas un plaukstas.

Trīs no šiem gadījumos cietuši arī bērni. Pierīgā sešus gadus veca meitenīte un divas 11 gadus vecas meitenes guvušas apdegumus, lecot pāri ugunskuram. Bērniem gūtās traumas neesot bijušas smagas.

Aizvadītajā diennaktī kopumā Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta brigādes devās uz 1419 izsaukumiem, no tiem 419 gadījumos bijušas dažāda veida traumas.

Bukša sacīja, ka šajos Līgo svētkos bija daudz izsaukumu par dažādām traumām, negadījumiem, kas esot vairāk nekā pāris iepriekšējos gados. Viņa pieļauj, ka tas varētu būt labā un siltā laika dēļ cilvēki. Iepriekšējos gados līgo svētkos traumas ir bijušas ap 300.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!