Latvijas pensionāru federācijas (LPF) dome pirmdien, piedaloties premjeram Andrim Bērziņam un labklājības ministram Andrejam Požarnovam, nobalsoja 28.septembrī rīkot Latvijas pensionāru mītiņu.
Līdz 7.septembrim Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča uzdevusi federācijai iesniegt komisijā priekšlikumus grozījumiem pensiju likumā, līdz tos izskatīs Saeimā otrajā un trešajā lasījumā.

LPF priekšsēdētājs Jānis Porietis sacīja, ka līdz mītiņa dienai tā draudus pensionāri turēs "virs Saeimas un valdības nabagām galvām kā Damokla zobenu". Porietis pēc LPF domes sēdes arī lūdza Barču nokārtot jautājumu par sabiedrisko organizāciju priekšlikumu tiešo iesniegšanu Saeimas komisijām.

Pēc LPF informācijas, Latvijā ir aptuveni 630 tūkstoši pensionāru, un līdz 7.septembrim LPF lokālās organizācijas iesniegs federācijai ziņas par to, cik pensionāru varētu piedalīties septembra vispārējā mītiņā, kā arī iesniegs savus priekšlikumus Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai par grozījumiem pensiju likumā. Līdz jautājuma izskatīšanai Saeimā otrajā un trešajā lasījumā komisijas sēdēs piedalīsies LPF pārstāvji.

Pirmdienas sēdē premjers LPF vadībai apsolīja nodrošināt iespēju arī valdības sociālo jautājumu apspriedēs piedalīties vairākiem LPF konsultantiem. Savukārt Požarnovs uzskata, ka pensionāru federācijai būs "jāiziet grūts ceļš caur Saeimas debatēm" par grozījumiem pensiju likumā, jo valdībā tie jau pieņemti, pamatojoties uz Pasaules bankas (PB) speciālistu ieteikumiem finansiālās situācijas jomā un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) nosacījumiem par valsts budžeta deficītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!