Gandrīz trešā daļa jeb 29 % Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) institūciju palīdzība Latvijai krīzes pārvarēšana ir atbilstoša, liecina Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā veiktās aptaujas rezultāti.
9 % respondentu uzskata, ka ES institūciju palīdzība Latvijai ir pārāk liela, bet 26 % atzīmēja, ka, viņuprāt, sniegtā palīdzība ir pārāk maza. Nedaudz vairāk par piektdaļu respondentu (22%) atturējās paust konkrētu vērtējumu. Savukārt Par ES institūciju palīdzību nebija dzirdējuši 14,5 % aptaujāto.

Salīdzinot datus atkarībā no iedzīvotāju attieksmes pret Latvijas dalību ES, vērojams, ka pozitīvi noskaņotie biežāk nekā caurmērā atzīmējuši, ka ES institūciju sniegtā palīdzība ir pārāk liela vai arī tā ir atbilstoša. Tiesa, arī šajā grupā piektdaļa aptaujāto (20 %) norādīja, ka palīdzība ir pārāk maza. Visparadoksālākais ir atklājums, ka visvairāk (31,7 %) palīdzību kā pārāk mazu vērtēja tie, kuri uzskata, ka "Eiropas Savienība ir slikta lieta".

2008.gada 11. novembrī Eiropas Komisija paziņoja par vidēja termiņa finanšu palīdzības sniegšanu Latvijai. 8. janvārī Eiropas Komisija ierosināja ES Padomei sniegt Latvijai aizdevumu 3,1 miljardu eiro apmērā, kas ir vislielākais kopējā 7,5 miljardus eiro paketē. Visu 27 ES dalībvalstu finanšu ministri lēmumu pieņems 20. janvārī. Eiropas Savienība finansiālo palīdzību sniedz ar nosacījumu, ka tiks īstenota plaša ekonomikas korekcijas programma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!