Foto: Ekrānuzņēmums no "covidpass.lv"

Veicot stingrāku Latvijā ieceļojošo cilvēku kontroli, lai pārliecinātos par reģistrēšanos sistēmā "Covidpass.lv", pirmdien pārbaudītas 1344 personas, no kurām aptuveni 30% to nebija izdarījušas, intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks dienesta organizācijas jautājumos Ivars Ruskulis.

Pagaidām vēl administratīvie procesi nav sākti, bet piedāvāts reģistrēties sistēmā, ko cilvēki arī izdarījuši. Ruskulis atgādināja, ka šajā gadījumā par prasību nepildīšanu var tikt piemērots sods līdz 2000 eiro.

Viņš atgādināja, ka palīgā robežsardzei ir piesaistīta Zemessardze. Uz lielajiem ceļiem 24 stundu režīmā notiek pārbaudes sadarbībā ar zemessargiem. Un arī mazie ceļi neesot atstāti novārtā - uz tiem atrodas mobilās patruļas, un atbalstu sniedz arī Valsts policijas ekipāžas.

Viņš piebilda, ka tālāk šo informāciju no "covidpass.lv" saņem policija un turpmākās pārbaudes jau ir tās kompetencē.

Kā vēstīts, lai gan Covid-19 izplatība lielākoties notiek valsts iekšienē, papildu drošībai no 7. decembra tiek veikta stingrāka Latvijā ieceļojušo cilvēku kontrole, lai pārliecinātos par "Covidpass.lv" aizpildīšanu, tā atvieglojot infekcijas izplatības kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!