Otrdien trīsdesmit četri Rīgas domes deputāti parakstījusi vēstuli, pieprasot atkārtoti sasaukt komisijas sēdi, lai vērtētu lūgumu ļaut sestdien organizēt lesbiešu, geju, biseksuālu, transpersonu un viņu draugu apvienības „Mozaīka” gājienu.

Kā informē Rīgas domē, domnieku vēstulē komisijas priekšsēdētājam Andrim Grīnbergam teikts: “Komisijā pieņemtais lēmums ir pretrunā ne tikai vēstulē uzskaitītajiem normatīvajiem aktiem, bet arī rīdzinieku interesēm, kuras tie pauduši iesūtītajās vēstulēs pret praida gājienu un sapulces rīkošanu Rīgas pilsētā. Pieprasām atkārtoti sasaukt komisiju un atcelt komisijas pieņemto saskaņojumu 16.05.09 pieteiktajam gājienam Rīgas ielās un pulcēšanos Vērmanes dārzā, pamatojoties uz reālu sabiedrības drošības un tikumības apdraudējumu.”

„Rīgas ierēdņu balsojums 8.maijā, kurš bija par praida gājienu ir jāuzskata par nekorektu, jo nepārstāvēja Rīgas iedzīvotāju intereses, kaut vai tāpēc vien, ka deputāti balsoja pret, bet ierēdņi par gājienu”, otrdien Rīgas domes koalīcijas sēdē jautājumu nostādīja Rīgas priekšsēdētāja vietnieks Almers Ludviks (LPP/LC) .

Jau vēstīts, ka 8.maijā pēc darba dienas beigām Rīgas domes sapulču, gājienu un piketu rīkošanai iesniegto pieteikumu izskatīšanas komisijas sēde lēma par biedrības „Lesbiešu, geju, biseksuālu, transpersonu un viņu draugu apvienības „Mozaīka”” pieteikumu un atļāva rīkot sapulces un gājienu 16. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!