Svinīgos pasākumus par godu Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 19.gadadienai Rīgā apmeklēja vairāki simti cilvēku, to vidū gan jaunieši, gan vecāka gadagājuma cilvēki, gan garāmgājēji, gan arī pilsētas viesi.
Valsts augstākās amatpersonas nolika ziedus Brīvības pieminekļa pakājē. Pirms svinīgās ziedu nolikšanas tika atskaņota Latvijas valsts himna.

Pirmie ziedus nolikt devās Valsts prezidents Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL). Ziedus nolika arī Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), ministri, Saeimas deputāti, ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji un citi.

Savukārt pirms tam Saeimā notika svinīga sēde, pēc kuras ar šampanieša glāzi svētkus atzīmēja arī bijušie Augstākās padomes deputāti, kuri balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu pirms 19 gadiem.

Ministru prezidents Dombrovskis Latvijas iedzīvotājiem šajā dienā novēlēja vairāk ticības sev un saviem līdzpilsoņiem. Viņš norādīja, ka tikai tā būs iespējams pārvarēt šī brīža pārbaudījumus un iziet no tiem daudz stiprākiem, gudrākiem un pārliecinātākiem par sevi un savu valsti.

"Neviena pasaules mēroga organizācija, neviens starptautiskais aizdevums vai palīdzība nepaveiks brīnumu, ja mēs paši nepārvērtēsim aizvadīto gadu kļūdas un negūsim no tām mācības," norādīja Dombrovskis, novēlot, lai visiem pietiek gribas un pacietības to padarīt par patiesi plaukstošu un stipru valsti.

Kā ziņots, 1990. gada 4. maijā 134 no 201 Augstākās padomes deputāta pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!