Gandrīz puse – 43% - Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka dzīvību uz zemes radījis Dievs, savukārt 32% pauž, ka tā radusies evolūcijas ceļā, secinājusi tirgus un socioloģisko pētījumu grupa SKDS.
Savukārt atlikušie 25% atturējušies norādīt, kuram no šiem uzskatiem tie piekrīt, liecina Čārlza Darvina evolūcijas 200 gadu jubilejai veltītā SKDS aptauja.

Dievu kā dzīvības radītāju uz Zemes vairāk minējušas sievietes, iedzīvotāji, kuri bijuši vecāki par 55 gadiem, lauku apvidos un Latgalē dzīvojošie.

Savukārt pretēju pārliecību pauduši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 34 gadiem, iedzīvotāji ar augstiem ienākumiem un Vidzemē dzīvojošie. SKDS norāda, ka izglītības līmenim šajās atbildēs nav bijis nozīmes, jo vienāds īpatsvars aptaujāto ar dažādu izglītības līmeni kā dzīvības rašanās avotu minējuši gan Dievu, gan evolūciju.

Salīdzinot aptaujas rezultātus ar 2005. gadā veiktas aptaujas rezultātiem, Darvina teorijas piekritēju skaits ir palielinājies no 28% līdz 32%, savukārt Dieva kā dzīvības radītāju skaits nav mainījies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!