Foto: Shutterstock
48% uzņēmumu darba devējs nav novērtējis riskus un veicis preventīvos pasākumus, lai novērstu darbinieku paslīdēšanas un paklupšanas risku, liecina Valsts darba inspekcijas (VDI) veiktās tematiskās pārbaudes rezultāti viesnīcu, restorānu un kafejnīcu uzņēmumos.

Kā pastāstīja VDI pārstāvis Uģis Kozlovskis, no 106 pārbaudītajiem uzņēmumiem ar darbinieku skaitu no desmit līdz 49 gandrīz pusē - 48% - uzņēmumu darba devējs nav novērtējis paslīdēšanas un paklupšanas risku darbiniekiem un nav veicis preventīvus pasākumus, lai tos novērstu.

Tāpat 27% uzņēmumu nav atbilstoša grīdas seguma, lai novērstu paslīdēšanas un paklupšanas negadījumus, norādīja Kozlovskis. Piemēram, vietā, kur var izlīt kāds šķidrums, nepieciešams grīdas segums, kas neslīdētu šādos gadījumos.

Kā pastāstīja Kozlovskis, 36% uzņēmumu darbinieku netiek nodrošināti atbilstoši apavi, lai novērstu paslīdēšanas iespējamību.

VDI 45% no uzņēmumiem ar paslīdēšanas un paklupšanas risku sniedza ieteikumus, bet 61% uzņēmumu saņēma rīkojumus par pārkāpumu novēršanu - 65 rīkojumus par 224 pārkāpumiem.

Paslīdēšanas un paklupšanas novēršanas kampaņa Latvijā notiek pirmo reizi "Senior Labour Inspector Committee" kampaņas izpildes gaitā.

Jau ziņots, ka vecāko darba inspektoru komitejas rīkotās tematiskās pārbaudes paslīdēšanas, paklupšanas nelaimes gadījumu novēršanai tika sāktas 6.oktobrī. Līdz 7.novembrim tika apsekoti vismaz 100 viesnīcu, restorānu un kafejnīcu uzņēmumi. Tematiskās pārbaudes šogad norisinās arī citās Eiropas Savienības valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!