Foto: DELFI
30. oktobrī pār Rīgas galvenajiem tiltiem un pa veloceliņiem pedāļus mina par 40% mazāk velobraucēju nekā jūnija skaitīšanas laikā, liecina Latvijas Riteņbraucēju apvienības velobraucēju skaitīšanas dati.

"Tas rāda, ka pat rudenīgi drēgni laikapstākļi velobraucējiem nav šķērslis un šajā ziņā Rīga sāk līdzināties citām Ziemeļeiropas pilsētām," portālam "Delfi" skaidroja Riteņbraucēju apvienībā.

Velosipēdistu skaitīšana notika deviņās Rīgas vietās, no kurām vislielākā aktivitāte novērota uz Vanšu, Akmens un Gaisa tilta, kā arī uz Lāčplēša un Skolas ielas veloceliņa.

Vēlā rudenī ar divriteni braucošo sieviešu īpatsvars īpaši nesarūk. No skaitīšanas datiem izriet, ka sievietes dod priekšroku maršrutiem, kur iespējams braukt vai nu pa veloceļiem vai pa ietvēm, bet no Salu, Dienvidu, Zemitānu tiltiem turas pa gabalu.

Gan vīrieši, gan sievietes uz garajiem tiltiem pāri upei izvēlas braukt pa ietvi, nevis brauktuvi, kā to prasīs jaunie Ceļu satiksmes noteikumi. Tas norāda, ka pat pieredzējušie braucēji satiksmē kopā ar automašīnām nejūtas droši.

Tā kā novembra vakaros satumst jau pirms darba dienas beigām, Latvijas Riteņbraucēju apvienība aicina velobraucējus parūpēties par velosipēdu priekšējām un aizmugurējām gaismām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!