Foto: Dabas aizsardzības pārvalde

Gaujas Nacionālajā parkā netālu no Priekuļiem ceturtdien, 8. novembrī, aizturēja divus maluzvejniekus, kuri ar žebērkli nogalināja divus taimiņus, portālu "Delfi" informēja Dabas aizsardzības pārvalde (DAP).

DAP pārstāve Maija Rēna skaidroja, ka inspektori devās reidā gar Raunas upi. Uz nomaļas taciņas upes krastā viņi pamanīja divus aizdomīgus vīrus ar maisiem, kuri metās bēgt pār upi un lomu aizmeta krūmos.

Maluzvejniekus inspektori aizturēja un pie viņiem atrada žebērkli. Kungiem noformēja administratīvā pārkāpuma protokolus, kā arī uzdeva atlīdzināt zivju resursam nodarītos zaudējumus, kas ir 715 eiro par katru zivi.

Par sodu DAP lems, ņemot vērā, ka spēkā ir lašveidīgo zivju liegums, izmantots nelegāls zvejas rīks, kā arī viss noticis aizsargājamā dabas teritorijā.

Konfiscētos taimiņus DAP uzticēs Līgatnes dabas takās mītošajiem lāčiem.

Makšķerēšanas noteikumi paredz, ka Latvijas iekšējos ūdeņos paturēt lomā lašus un taimiņus ir aizliegts visu gadu, izņemot atsevišķas, īpaši norādītas teritorijas un licencētās makšķerēšanas vietas.

Savukārt nārsta laikā no 1. oktobra arī šajās īpaši norādītajās vietās lašus ķert nedrīkst.

Lašupēs periodā no 1. oktobra līdz novembra vai decembra beigām aizliegts spiningot. Ar šo upju sarakstu un citiem nosacījumiem var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!